2010. január 3., vasárnap

Kistarcsa Mikulás Kupa 2009.12.12.

Kistarcsán versenyeztünk

A Télapó érkezése úszópalántáinknak nemcsak az ünnepről szól, hanem az ilyenkor minden évben szokásos úszóversenyekről.

Hat korosztály úszói készültek az év végére tervezett versenyekre. Sokak számára ezek voltak eddigi életük legelső versenyei. Lehet, hogy a legelső, de – minden bizonnyal – reméljük, nem az utolsó.

Idén Kistarcsán vettünk részt a Mikulás Kupán.

Ezen a versenyen az óvodások és alsó tagozatosok vehettek részt. Sajnos a nagyobbaknak már nem volt versenyszámuk, de segítőként és szurkolóként ott voltak velünk.
Meglátva a versenykiírást, december 12. szombat 9 órától a legkisebb korosztállyal kezdve, maratoni hosszúságú versenyre számítottunk, de szerencsére a rendezők jóvoltából nem így történt.

Fantasztikusan szervezett verseny volt, nem volt unatkozni idejük a gyerekeknek és persze a szurkolótábornak sem. Két óránként, és két évenként (2004-1998-ig) váltották egymást az ebihalak, delfinek, és cápák. És tényleg két óra alatt le is zajlott két évfolyam megmérettetése, és eredményhirdetési ceremóniája. Amelyik versenyszámban több gyermek volt ott előfutamot és döntőt is rendeztek.

30 csapat –óvoda, iskola, egyesület-, „megszámlálhatatlan” úszópalántája versenyzett a Kistarcsai uszodában. Ott voltak Gödöllő, Kistarcsa, Veresgyház, Pécel, Kolozsvár, Budapest Rákospalota, Budapest Zugló, Kerepes, Csömör, Budapest Városliget, Budapest Vizipók Úszóiskola, és Vecsés kisebb, nagyobb uszópalántái.

Vecsés SE Úszószakosztálya 22 gyerekkel képviseltette magát a versenyen. Sajnos volt aki lebetegedett a versenyre, pedig nagyon készült rá. Mindenki kedvenc úszásnemében indulhatott. Aki nem tudott dönteni, az három úszásnemben is versenyezhetett. A kisebbeknél volt családi váltó, a nagyobbaknál meg lány-fiú váltó.
A legkisebb „ebihaltól” a legnagyobb „cápáig” mindenki csodálatosan teljesítette a maga számára kinézett versenyszámot.
Korosztályok szerint úsztak a gyerekek. A legkisebbnek (2004ben születetteknek) életük első versenyén, először azzal az érzéssel kellett megküzdeniük, hogy nem a „csapattársak”, hanem idegenek mellett kell úszni. A másik nagy feladat az volt, hogy a megszokott tízméteres tanmedence helyett 25 méteres, mélyvizes medencében úsztak. De minden kis ebihalacska leúszta a kiirt távot nagyszerűen. A nagyobbaknak már ez nem okozott gondot.

A családi váltóban is, (köszönet az Ágoston és Majoros apukáknak) és a gyerekváltóban is részt vettünk.

Volt, aki felállhatott a dobogóra az időeredménye alapján, de elkeseredni senkit nem láttunk. Minden gyerek ajándékot kapott a verseny szpozororainak jóvoltából az eredményhirdetési ceremónia előtt, így üres kézzel senki nem hagyta el az uszodát.

És Csapatversenyt is hirdettek. Ezen a megmérettetésen Vecsés SE Úszószakosztálya az előkelő 4. helyen végzett (30 csapat közül). Kár hogy nem tudtunk érmet szerezni, de majd a Nyuszi Kupán!

Szóval, jó volt „VECSÉSINEK” lenni, amikor szólították a gyerkőcöket, akik örömmel és izgalommal versenyeztek, akik boldogan vették át az érmeket, okleveleket, ajándékokat, és akiknek ezúton is szívből gratulálunk.

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a versenyen, a gyerekek fegyelmezettek voltak, és persze mint mindig most is szuper szurkolótáborunk volt!

Köszönet a Kistarcsai Uszodának, hogy most már 18.ik alkalommal megrendezték, és hogy mi első – de nem utolsó- alkalommal részt vehettünk a rendezvényükön!

Szakosztályunknál az elmaradhatatlan év végi értékelésre az úszóverseny utáni első edzést választottuk. Értékeltük tanítványainknak az idei szezonban elvégzett munkájukat, ezen a versenyen elért eredményeiket, szorgalmukat az alkalomra készítetett érmekkel, ajándékokkal díjaztuk őket (persze mindenkit a saját korosztályában).

(Ha valaki nem lenne elégedett az eredményekkel, elmondanánk, hogy a gyerekek olyanokkal versenyeztek együtt, akiknek ez vagy nagyobb medence a mindennapokhoz tartozik. Egyébként kísérőként és szurkolóként mindenkit szeretettel várunk a következő hasonló rendezvényen.)

Büszkeségeink
Endrödi Bernadett, Károly Bianka, Papp Nelli, Kovács Kristóf, Susán Dávid,Ágoston Kinga, Bárány Hanna, Vargyas Regina, Bákonyi Dani, Martinecz Dominik, Majoros Máté, Ivona Perusic, Gyebnár Réka, Jónás Csilla, Károly Regina,Butor Fanni, Szücs Réka, Várszegi Balázs, Lakatos Vivien, Filipszky Gábor,Gaál Bendegúz, Jónás Csaba, Váradi Dorina, Endrödi Nikolett, Urbanek Ernő, Horváth Gabriella, Pum Günter, Horváth Erzsébet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése