2011. augusztus 29., hétfő

2011. augusztus Vecsési Újságban megjelent írásunk I. része

„Félig sem olyan fontos az, hogy mit tanítunk,…. mint az hogy hogyan tanítjuk” (Eötvös József)

Vecsés SE Úszószakosztálya

Szakosztályunk 2010-2011 szezonja is hamar elillant.

Az elmúlt évek szokásaihoz híven, 2010-ben, és 2011ben is részt vettünk versenyeken, télen a télapó érkezésekor, húsvét tájékán, és nyár környékén.

A csapat háza táján is történtek változások, az elvándorló Ebihalak kevesebben voltak ebben a szezonban, mint azok, akik újonnan csatlakoztak lelkes csapatunkhoz!

Edzéseink időpontjai változatlanok. Hétfőn – szerdán - pénteken, az első órában a kisebb Ebihalak, ebben az órában április óta két legkisebb tanítványunk (Panni és Merci) is elkezdett betanulni az Ebihalak, Békák közé, a második órában nagyobb Ebihalak és Delfinek szelték a habokat, a harmadik órában Cápalinák, Cápák úszkálnak Delfinekkel karöltve. Alkalmanként a nagyobbak órájára érkeznek Cápatestvérek, régi tanítványok. A szombati edzéseken egy időpontban úszik mindenki.

Nagymedencés edzéseinknek továbbra is a ugyanazon a helyen végezzük, és továbbra is megelégedve.

Újabb csapatokat ismertünk meg, és új barátságok szövődtek úszópalántáink között.

Idén fantasztikusra sikeredett az egy hétig, reggeltől estig tartó Cápatáborunk. Élménybeszámolót a blogban (www.capabirodalom.blogspot.com) el lehet olvasni. Tábor fő lényege, hogy mind a gyerekek, mind a szülők és mind az edzők egyaránt megelégedéssel zártuk a közös munkát.

Ebben a lezárt szezonban is folyamatosan úszott a munka, verseny előtt, után, közben, tábor előtt, után közben. Folyamatosan, hetente háromszor vagy négyszer is edzésre látogatott a csapat apraja nagyja. A munka mindig jó hangulatban telik.

Közösen dolgozunk, hisz az úszás egy a monoton sportágak közül,- persze mindamellett

· első és legfontosabb szempont, hogy az izmokra és csontokra gyakorolt hatása nagyon kiegyensúlyozott. Az ízületek terhelése szinte elhanyagolható a "szárazföldi" sportokhoz képest,

· az állóképességet növeli, átmozgatja az izmokat, és mint ilyen a legjobb sport, akár amatőr, akár verseny szinten, de orvosi szempontból is hasznos lehet,

mindezt csak együttes vidám munkával, közösen lehet végezni.

Ismét leírhatnám, hogy mennyire élvezi gyerek, szülő, edző azt a környezetet, ahol egy „Családias Közösségben”, mindig valami újat kitalálva, mindig mindent közös erővel megoldva, és felépítve együtt tudunk dolgozni. Szerintem mindenkinek a nevében mondhatom, így könnyű, élvezetes dolgozni.

Akik ebben a környezetben sajátítják el az úszás minden csínját-bínját (Ebihalaink, Békáink, Delfinjeink, Cápáink, Cápalináink)

Tóth Anna, Bárdos Mercédesz, Valics Boldizsár, Hajnal Réka, Susán Réka, Bárdos András, Ricsán Dominik, Béky Petra, Bimbó Dominika, Tar Annamária, Kisbalázs Döme, Lábos Dóra, Takács Pálma, Szép Dóra, Flipszki Anna, Tóth Levente, Falusi János, Rácz Norbert, Endrődi Bernadett, Zalay Flóra, Susán Dávid, Hajnal Boglárka, Jónás Csilla, Zalay Bálint, András Ádám, Butor Fanni, Szücs Réka, Várszegi Balázs, Jónás Csaba, Filipszki Gábor, Filipszki László, Zalay Máté, Horváth Gabriella, Pum Günter.

és akik szeptembertől érkeznek a házunk tájára Pál Dominik, Pál Szimonetta, Erdei Dani, Kovács József.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése