2011. augusztus 29., hétfő

2011. augusztus Vecsési Újságban megjelent írásunk II. része

Év végi számvetés az uszodából…

….A nyár derekán, amikor vége a tanévnek, és még edzésre járunk, az ember lánya elszámol az úszással is. Elszámol az éves munkával, a befektetett energiával, a ráfordított idővel, a hatékonysággal, a tavaly kitűzött és elért célok arányával. Egy úszóév alatt dolgozik az edző, a gyermek (életkortól független) és a szülő is. Mindannyiunk munkáját értékeljük ilyenkor, mindenki a magáét. Az edző mér, a szülő mér, a gyerek boldog. Neki csak annyi a kivonat, hogy jó volt, és ha megkérdezem tőle/illetve most már tőlük, hogy akar-e jövőre is, akkor egy „persze”-vel szalad tovább. A mienk kicsit összetettebb.

Nagyon kemény év van a szakosztály mögött. Kemény és sikeres év. Összesített érem és versenyszámot nem írnék, nem az én feladatom. Én más oldalról közelíteném. Gyakorta eszembe jut a kérdés, vajon eljut-e erre a szintre a 6 évesem 2009. szeptemberétől, ha akkor nem ide hozom le edzésre? Tartana-e itt? Egyáltalán meddig jutott volna előre? Megtanul-e a 3 évesem, április óta, alig pár hónap alatt úszni? Vajon hány meg hány gyermek „csúszik ki” és” kallódik el” azáltal, hogy nem a megfelelő mesterhez kerül? Mi az, amit a mi edzőink tudnak, és más nem biztos? Talán nem is fontos választ kapnom ezekre a kérdésekre. A lényeg megvan és hálával gondolok rájuk.

Mindenkinek, aki most kezdi a sportéletet, úszást vagy mást, sikeres edzőválasztást kívánok szeptember re!

Vecsés, 2011. júliusában Tóth Andrea



Egy szülő gondolatai az uszodáról (uszodából)

Milyen jó látni a gyerkőcöket felszabadultan, nyugodtan, boldogan úszni.

Milyen jó dolog is az, egy hosszú, nehéz iskolai nap után szerető, családias, megértő körülmények között levezetni a sok fölös energiát és feszültséget.

Önfeledten sportolni, barátokat szerezni, egy szuper jó csapat része lenni, ahol mindenki elfogadja a másikat, legyen az kicsi vagy nagy.

Milyen jó látni, mikor egymás elleni versengés után egymásra néznek és mosolyognak, vagy egy váltó verseny alatt, ahogy egymást biztatják.

Nagyon fontos megszeretni az úszást, élvezettel csinálni, jó hangulatban tenni, oldott körülmények között, mert csak így lesz életre szóló szeretet és szövetség víz és ember között. Minden időeredménynél, helyezésnél, éremnél fontosabb, hogy az úszás és víz szeretet meglegyen, mert az egész életünkre kihat. Csak nyerhetünk vele, ha tudunk úszni, akár mozgásformaként, stressz oldóként vagy egészségileg nézzük.

EGYSZÓVAL ÚSZNI JÓ! KÜLÖNÖSEN, HA ENNEK A CSAPATNAK RÉSZE VAGY!

Vecsés, 2011. júliusában Zalayné Edit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése